aquaParker: standaard beschikbaar met twee open structuren

Onlangs werden in Eibergen de eerste aquaParkers uitgeleverd. Hierbij zijn twee verschillende typen betonplaten geleverd: de zogenaamde vasteplantenplaat en de zaaiplaat. Beide platen hebben dezelfde afmeting (158x400x20 cm) en zijn voorzien van een licht verloop naar het midden, waardoor het water richting de gaten stroomt. Daarnaast is in beide platen gerecycled cement toegepast. De platen zijn bovendien vezelversterkt en gewapend. Toch zijn er ook grote verschillen, die direct bij voorbijgangers en omwonenden in het oog sprongen.

De verschillen

De vasteplantenplaat is te herkennen aan de grotere gaten in drie verschillende afmetingen. Daarnaast bevat deze plaat minder gaten. Tussen de gaten in is de betonplaat vlak. De zaaiplaat heeft juist meer gaten dan de vasteplantenplaat. Deze gaten hebben een kleinere diameter. De gaten zijn onderling met elkaar verbonden door geultjes, waardoor de beplanting naar elkaar toe kan groeien.

Maar er kan meer! Naast de twee genoemde standaard motieven kan de betonplaat van de aquaParker, ook als maatwerk geleverd worden. Zo kan de vorm van de gaten en de kleur van de betonplaat bijvoorbeeld aangepast worden. Ook is het mogelijk om de betonplaat van de aquaParker te voorzien van een tekst, bijvoorbeeld de naam van de gemeente of de betreffende wijk. Benieuwd naar wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Vasteplantenplaat
Zaaiplaat